Home Escola Escola

Escola

Classes i cursets 2019-2020

Cursos d'escacs a diferents nivells: el fet de fer un trimestre no obliga a fer l'altres. Cursos que començan a octubre de 2019 i finalitzen el juny de 2020, per Sant Joan, a la sisena planta del centre cívic Sant Martí c/ Selva de Mar nº 213 de Barcelona. Es divideixen per trimestres i realitzar-ne un no obliga a fer l'altres.

Primer Trimestre: octubre-novembre-desembre de 2019.
Segon Trimestre: gener-febrer-març de 2020.
Tercer Trimestre: abril-maig-juny de 2020.

Les classes començan la primera setmana d'ocutbre (dilluns 30 de setembre).

Es donen classes d'escacs en diversos nivells. Es fan els dimarts i dijous per nens i dilluns, dimarts i dimecres per la resta de persones, en diferents horaris que exposem més abaix.

Per tots els socis federats adults son gratuites. Per no socis son 40 euros (cuota socio no federado).  Per nens sots-16 son 40 euros per trimestre que inclou les classes, la llicència federativa, registre al CEEB i la possibilitat de disputar tres tornejos gratuits a càrrec del Club (Escolar individual, escolar per equips i Escolar Sant Martí).

Les classes per ADULTS son les següents:

  1. Tots els dilluns a partir del 30 de setembre fins a juny de 2020. Classes per adults de 18:00 a 19:00 hores a la sala 602; son classes d'iniciació. Cal fer-se soci no federat com a minim i te un cost de 40 euros per tot l'any. Dona les classes Manel Riera.
  2. Tots els dimarts a partir del 2 d'octubre fins juny de 2019. Classes per adults de 19:30 fins les 21:00h a la sala del costat del club (sala 604). Te una duració de tres trimestres: octubre-novembre-desembre 2019, gener-febrer-març de 2020 i abril-maig-juny de 2020. Son classes dirigides a jugadors ja iniciats. Cal fer-se soci no federat com a mínim i te un cost de 40 euros per tot l'any. Dona les classes el Manel Riera.
  3. Alguns dimecres durant aquest tres trimestres. Classes per adults de 19:30  fins les 21h a la sala del costat del club (sala 604); son classes monotemàtiques de diversos temas com poden ser l'utilització de programes com el chessbase, el swiss manager i altres de relació amb els escacs. També de clases de nivell monotemàtiques. Exclusives per socis, els no socis s'han de fer mínim soci no federat que te un cost de 40 euros a l'any. Els dies de clase i la temàtica s'aniran posant en coneximente a través de la nostre web i/o redes socials.

Les classes per NENS (Sots-16) son les següents:

  1. Tots el dimarts a partir del 1 d'octubre classes de 18:00 fins 19:00h a la sala del costat del club (sala 604); son blocs trimestrals dirigides a nens amb un preu de 40 € trimestrals. Te una duració de tres trimestres: octubre-novembre-desembre 2019, gener-febrer-març de 2020 i abril-maig-juny de 2020. Dona les clases el Manel Riera.
  2. Tots els dijous a partir del 3 d'octubre classes de 18:00 fins les 19:00h a la sala del costat del club (sala 604); son blocs trimestrals dirigides a nens amb un preu de 40 € trimestrals. Te una duració de tres trimestres: octubre-novembre-desembre 2019, gener-febrer-març de 2020 i abril-maig-juny de 2020. Dona les clases el Fernando Poyato.

Per inscriure's es pot fer presencialment al club qualsevol tarda a partir de les 19:00 hores al local del club (carrer Selva de Mar, 215 6ª planta (sala 605)) o bé per correu a aquestes direccions:

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Darrera actualització (dijous, 12 de setembre de 2019 08:12)

 

Escola i Escacs

El club d'Escacs Sant Martí té com a una de les seves prioritats la promoció del joc dels escacs entre els nens i joves, ja que ells són el futur de l'entitat.

En aquest moments l'Escola d'Escacs Sant Martí té 18 nens i joves que reben classes d'escacs cada setmana i participen en diverses activitats que organitzem, o els acompanyem al Torneig Escolar del Barcelonès i a les finals de Catalunya durant la Setmana Santa.

De la decissió pressa al seu moment per la nostra entitat de potenciar els escacs entre els nostres joves jugadors, vam obtenir una primera recompensa durant l’any 2005.

Un dels nostres majors èxits és el que, com a fruit de la trajectòria per les moltes activitats que organitzem, durant l’any 2005 el nostre soci Marc Sánchez Ibern, va asolir el títol de sots-campió de Catalunya en categoria Benjamí o sots 10 anys, a la final de Catalunya celebrada el més d’abril a Salou i al mes de juliol Campió d’Espanya al poble de Mondariz, a la província de Pontevedra. Això ho reflexa el diari El Periódico de Catalunya a la darrera pàgina del dissabte dia 12 de novembre de 2005.

Va ser l’únic campió espanyol d’escacs català durant l’any 2005 entre totes les categories.

L’any 2006 va asolir el títol de Campió de Catalunya sots-12 o aleví a la Final jugada durant la Setmana Santa a Salou, títol que va renovar a la Final de Catalunya jugada a Vilaseca del 31 de març al 4 d’abril de 2007.

L’any 2008 va quedar Campió de Catalunya sots-14 el nostre soci Imar Talló Domínguez, mentre que el Marc Sánchez va quedar segon, per intercanviar-se els llocs i títols altre cop l’any 2009.

Un altre jove de la nostra entitat, el Javier Carmona Gimeno de 15 anys també va quedar Campió de Barcelona en la categoria infantil l’any 2007, classificant-se igualment per la Final de Catalunya de Vilaseca.

Com aposta pels joves jugadors de la nostra entitat, el Campió de Catalunya sot-12 de l'any 2007 Marc Sánchez Ibern, va debutar al primer equip aquell any a Primera Divisió amb només 12 anys i actualment és el primer tauler de l’equip.

En aquests moments també juguen al primer equip de Primera Divissió els jugadors cadets Imar Talló Domínguez i Érik Martínez Ramírez, que juntament amb el Marc, són els tres millors jugadors de Catalunya Sots-16. El jugador juvenil Éric Sánchez Ibern també reforça el primer equip sovint.

D’aquesta manera el fet de tenir els tres millors jugadors de Catalunya sots-16 és fruit d’un procès de donar classes a joves jugadors durant anys i organitzar activitats per ells. Per aquest motiu els nostres joves jugadors reben classes del Mestre Internacional Alfonso Jerez Pérez durant tot l'any, a més de tenir l'oportunitat de participar en el XII Torneig Internacional d'Escacs Sant Martí 2010, torneig que es jugarà del 13 al 21 de juliol i que pertany al VII Circuït Català d'Opens Internacionals de la Federació Catalana d'Escacs, i en el II Torneig Tancat Mestre Internacional Sant Martí 2010, que és un torneig on només juguen 10 jugadors, entre els que hi haurà tres Mestres Internacionals.   

En el nostre projecte es proposa posar a l’abast dels joves la pràctica esportiva, mitjançant el joc dels escacs, pel valor formatiu que té, més enllà del purament competitiu, donat que fomenta la integració i la cohesió social i forma els joves en valors complementaris als que s’imparteixen als centres educatius. El joc dels escacs serveix per fer entendre el que és la tolerància, el respecte als altres i a les regles de joc, la confiança en un mateix, l’esforç de superació, l’autocrítica, l’autonomia, la capacitat de decisió, l’autogestió, la cooperació amb els altres i el treball en equip."

Un dels nostres objectius és donar a conèixer als joves la riquesa del món de les entitats sense ànim de lucre, i integrar-los en ell.

Us recomanem visitar la nostra secció d’escacs, dins de l’apartat de l’escola, per aprofundir en el tema, si mes no, alguna cosa més i trobareu d’interessant i mica a mica anirem posant afegits, fins anar completant el tema.

Darrera actualització (dijous, 18 de febrer de 2010 01:58)

 
Redes Socials
Publicitat
Bàner
Clickar per més informació