Home Per Equips anys anteriors Per Equips 2011 Cròniques generals Per equips, 5ª ronda

Per equips, 5ª ronda

Els resultats de la 5ª ronda del Campionat de Catalunya per Equips, dels equips de Sant Martí, el dia 27 de febrer de 2011, han estat:

1ª Divisió Grup II Congrés 4 6 Sant Martí
2ª Divisió Grup I Ideal Clavé 8,5 1,5 Sant Martí B
1ª Territorial Grup II Sant Martí C 2,5 5,5 Collblanc-Aurora
1ª Territorial Grup III Sant Martí D 2 6 CECOB
2ª Territorial Grup II Sant Martí E 5 3 Foment D
3ª Territorial Grup XII Barcelona D 2 2 Sant Martí F

Avui ha tornat a guanyar el primer equip a l’històric local del Congrès, i d’aquesta manera hem aconseguit el millor començament de lliga de la nostra història amb 4,5 punts en 5 rondes. Potser té alguna cosa a veure el fet que en aquestes primeres 5 rondes el nostre primer equip ha presentat sempre la millor alineació possible, la qual cosa no passava els altres anys. Nosaltres érem superiors per elo a tots els taulers.

El matx ha començat amb una deixada de peça per la meva part, com feia anys que no em passava. Quan em poso a jugar malament soc un mestre. Després d’anar a pendre un café amb el Sergi, li he preguntat al meu rival i amic Roger Salvo, si em vendrien un rellotge molt antic que tenien a la sala de joc. Finalment ha estat que sí, ja que en tenien alguns i podré tenir un exemplar més en la meva colecció de material d’escacs. El Sergi s’ha ofert amablement a mirar de reparar-lo. És una llàstima que els clubs d’escacs que tenen records antics no els cuidin, per que les generacions posteriors sàpiguen que va fer la gent que va passar per allà en altres èpoques o com es jugava antigament. Molts rellotges d’escacs antics han acabat a les escombraries per la vagància i desinterés dels que els poseien, a més de restaurar-los i reparar-los per ensenyar-los a les noves generacions. Una llàstima!.

En quan el matx, el Miquel Fernández-Díaz ha guanyat relativament ràpid el jugador local Llopis, per un error de càlcul. Més tard ha fet taules l’Éric Sánchez que s’ha deixat una qualitat, quan tenia totes les opcions de guanyar amb peó de més. L’Evarist ha fet avui una gran partida i no ha donat opció al seu rival, que no ha pogut treure amb negres el cavall de “g8”, i per tant la torre tampoc, ni s’ha pogut enrocar.

L’Òscar ha fet taules al primer tauler, mentre l’Érik Martínez segueix guanyant partides i ja porta guanyades 4,5 de 5. Finalment el Francisco Núñez ha guanyat un final molt emocionant amb qualitat de menys però dos peons passats, el Pau Castillo ha fet taules quan havia estat amb peó de menys, igual que el Lluís Sánchez i l’Aranda ha perdut un final de torres i alfil contra cavall amb peó de menys.

L’equip B ha perdut novament amb el fort Ideal de Clavé, que era molt superior al nostre equip i queda pràcticament descendit, ja que encara no ha puntuat. Com ha dit el Roger Salvo, les baixes d’aquest any no han afectat gaire al primer equip, però sí al segon. Només han aconseguit puntuar els joves, donat que ha guanyat el Daniel Porras i ha fet taules el Javier Carmona.

L’equip C ha perdut les opcions d’ascens després de perdre amb el Collblanc-Aurora A, que era bastant superior als nostres en tots els taulers, i es queda amb els 3,5 punts que tenia fins ara.

L’equip D també ha perdut amb el Cecob A i segueix també sense puntuar. En aquest equip ha debutat avui al darrer tauler el nostre jugador Carlos Espinosa, però només ha aconseguit taules, després de jugar ahir un gran torneig en el seu primer torneig com a federat al I Obert Actiu Sant Martí 2011, on va fer 5 de 8, jugant amb jugadors bastant forts.

L’equip E ha guanyat el Foment D, i d’aquesta manera queda quasi salvat, ja que porta 3 de 5. L’equip F ha perdut les dos partides que han jugat els seus jugadors al Barcelona, per la qual cosa ha empatat el matx a dos.

Ll.

Crónica del Sant Martí A per Pablo Castillo

Crónica del Sant Martí B per Joan Fontanillas

Crónica del Sant Martí C per Javier Ríos

Crónica del Sant Martí D per Francisco Javier Agudo

Crónica del Sant Martí E per Jordi Torres

 

Darrera actualització (dimecres, 2 de març de 2011 19:26)

 
Redes Socials
Publicitat
Bàner
Clickar per més informació